Biografi

Malin Nilsson är en magiker med passion för att skapa originella trollerinummer och unika liveföreställningar. Hon är känd för sin varietéinspirerade stil och sitt opretentiösa sätt att framföra magi på. Malin har arbetat professionellt som magiker i 19 år. Hon växte upp på en liten teater på Österlen, Skillinge Teater, dit hon återvänder varje år för att ha premiär på sina nya föreställningar.


 • Malin at Skillinge Theatre.
  Photo: Karsten Runerheim, Add Media

 • Malin at the Crystal Palace in Leipzig, Germany
  Photo credit: Crystal Palace

 • Malin at Theatre 23
  Photo credit: SVT

 

”Hennes teknik är lysande och scennärvaron fullständigt självklar. Det är hejdlöst. Och underbart.”
Sydsvenskan Kultur

 

Malin har förfinat sin fingerfärdighet genom tusentals föreställningar och bland annat gjort entré på Kristallpalatset i Leipzig 197 gånger. Bland Malins samarbetspartners kan nämnas Drottningholms Slottsteater, till vilken hon gjorde föreställningen Le Petit Spectacle Magique tillsammans med den enastående Operaorkestern. Malin har samarbetat med bland annat Malmö Opera och Malmö Stadsteater, där hon arbetat som magikonsult till ett flertal föreställningar. Malin har en brinnande passion för magi och siktar på att göra varje framträdande unikt för publiken som kommer och tittar på hennes shower!

 

Generellt skryt

Malin kan också skryta med att ha blivit utnämnd till världens tredje bästa street magic akt vid the World Championship in Street Magic i Tyskland. Hon är den första kvinnan i historien att vinna de Svenska Mästerskapen i Magi, och har även vunnit de Nordiska Mästerskapen i Magi (också det som den första kvinnan någonsin).

 

”Outstanding… amazing… superb… should be on TV…”
Edinburgh Fringe Festival 2015

 

Vidare har Malin varit med och drivit landets enda årligen återkommande magifestival Nordisk MagiStadra Teater, en festival som nu har mer än 10 år på nacken! Minor Miracles, Malin Nilsson och Charlie Capers magishow, vann pris för Best Magic på The Adelaide Fringe Festival 2016 – världens näst största scenkonstfestival!

 

”Det här är en föreställning som håller hög internationell klass. – Jag har sett en hel del varianter på teaterfestivalen i franska Avignon, i Barcelona och på en del ställen i Berlin och Magi:Unplugged står sig väl i konkurrensen.”
Robert Dahlström, kulturredaktör YA

 


 • Malin at Theatre 23
  Photo credit: SVT

 • Malin at Skillinge Theatre.
  Photo: Karsten Runerheim, Add Media

 • Malin Nilsson (with Kerry Pollock)
  Photo: Chris Haggerty